‘De vorige keuken was één grote ellende’

Jeanne (63) en Sjef (64) Opperman uit Drunen

Kochten hun keuken in 2015

,,Ik schil er wel eens een appeltje”, zegt Sjef Opperman met een lach. Hij geeft hiermee meteen prijs dat hij niet de grootste kok in huis is. ,,Al hebben we bij mijn pensionering afgesproken dat ik wel vaker zou gaan koken”, voegt hij daar aan toe. ,,Ja, en dat heeft ‘ie nu precies twee keer gedaan”, zegt Jeanne plagend. Maar, zonder gekheid; beiden zijn bijzonder tevreden met hun nieuwe keuken.

,,Eigenlijk hadden we een ander, goedkoper keukenblad uitgezocht. Toen bleek dat de totale offerte goedkoper uitviel dan aanvankelijk gedacht, besloten we om voor een kwalitatief beter blad te gaan. Daar hebben we geen spijt van gekregen”, aldus Sjef. ,,Jack rekent je meteen een eerlijke prijs. Daardoor kom je ook niet voor verrassingen te staan.”

Voor Jeanne en Sjef is het de derde keuken in de woning die ze sinds 1985 bewonen. ,,De vorige keuken was één grote ellende”, aldus Sjef. ,,De levering en alles, dat ging nog wel, maar de installatie was niks dan gedoe. Mensen die niet op kwamen dagen, dat soort dingen. Toen Jack zei dat de complete bouw binnen de tien dagen zou gebeuren was ik dan ook best sceptisch. Maar verdomd, het lukte ze.” Binnen diezelfde tijd zijn meteen ook twee dakkapellen geschilderd. ,,Ook het plafond, dat van de keuken overgaat in de woonkamer, is in z’n geheel meegepakt. Toen Jack bij de oplevering zag dat ik de plinten, die ik zelf even vast zou zetten, er nog niet op had zitten, heeft hij me daar meteen meer even mee geholpen.”